Pečeni krumpir s češnjakom i začinima (DASH dijeta)

Ako krumpire jedete s korom, unosite gotovo dvostruku količinu vlakana.

Pečeni krumpir s češnjakom i začinima (DASH dijeta)

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. U veliku zdjelu pomiješajte cijele krumpire, češnjak, maslinovo ulje, ružmarin, sol i papar. Rukama miješajte dok krumpir nije ravnomjerno obložen začinima. Rasporedite krumpir u lim za pečenje. Pokrijte poklopcem ili aluminijskom folijom i pecite 25 minuta. Skinite poklopac ili foliju. Okrenite krumpire i pecite otkrivene sve dok ne postanu mekani i lagano zapečeni, oko 25 minuta. Premjestite u zdjelu za posluživanje i pomiješajte s maslacem. Pospite peršinom i poslužite.

Energetska vrijednost:

152

Nutritivne vrijednosti:

Ostali recepti

Breskve s roštilja s medom i cimetom
Tortilje od špinata i tune
Pileći ražnjići s bosiljkom
Granola od quinoe
Biftek i njoki od špinata s umakom od sira i tartufa
Gusta juha od slatkog krumpira i bruschetti sa češnjakom
Jetrice, slanina i luk
Frape od jabuka
© 2024 Zdravi recepti