Patlidžan s parmezanom i mozzarellom

Ovo talijansko jelo, originalnog naziva parmigiana, najbolje je jesti kada se ohladi na sobnu temperaturu.

Patlidžan s parmezanom i mozzarellom Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema patlidžana s parmezanom i mozzarellom

1. Operite i osušite patlidžan te narežite na ploške po dužini ili kolutove. Svaku plošku dobro posolite s obje strane, stavite na tanjur i ostavite sa strane 30 do 45 minuta da puste tekućinu. Nakon toga dobro osušite svaku plošku, a po želji ih možete oprati i zatim osušiti papirnatim ručnikom.

2. Jaja lagano umutite pjenjačom u zdjelici, a u drugu zdjelicu stavite krušne mrvice. Svaku plošku patlidžana dobro umočite u jaja i zatim uvaljajte u mrvice.

3. U tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite patlidžan oko 4 minute sa svake strane. Zatim ih stavite na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće.

4. Za pripremu umaka pomiješajte passatu ili sjeckanu rajčicu, češnjak, natrgane listiće bosiljka, sol, papar i malo šećera. Kuhajte na laganoj vatri neprestano miješajući dok umak ne zgusne.

5. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. U vatrostalnu posudu ulijte četvrtinu umaka i na to poredajte ploške patlidžana dok ne pokrijete dno. Na patlidžan poredajte kriške mozarelle i posipajte parmezanom. Ponovite postupak s novim slojem dok ne iskoristite sve pripremljene sastojke. Na vrh stavite ostatak mozarelle i ribanog parmezana.

6. Pecite u pećnici oko 40 minuta.

7. Nakon što je gotovo na vrh stavite listiće bosiljka.

Ostali recepti

Torta s malinama
Ledene kocke s čokoladom i bademom
Slatke palačinke s preljevom od borovnica
Domaća granola od lješnjakovog brašna i sjemenki
Torta od klementina
Pileći ražnjići s ananasom i jagodama u limunskoj marinadi
Smoothie od kivija i jagode za jačanje imuniteta
Smoothie od kokosa, lubenice i mente
© 2024 Zdravi recepti