Panzanella

Neobična, a ukusna kombinacija povrća.

Panzanella

00:20

Sastojci:

Preljev
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlice kapara
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • 2 žlice balsamico octa
  • 6 velikih listova bosiljka
  • 1 šalica maslinovog ulja
  • 1 / 4 žličice papra
  • Salata
  • 2 šalice nasjeckane rajčice
  • 2 šalice preprženih kockica kruha
  • 1 / 2 šalice narezanog crvenog luka
  • 12 velikih nasjeckanih listova bosiljka
  • 1 / 2 šalice izmrvljenog feta sir
  • 2 žlice kapara
  • 8 - 12 žlica preljeva
  • 1 glavica tanko narezane salate
  • Priprema

    Pomiješajte sastojke za preljev u blenderu.

    U zdjeli pomiješajte rajčice, prepržene kockice kruha, crveni luk, bosiljak, feta sir i kapare. Dodajte 4 žlice preljeva.

    Rasporedite salatu na velikom pladnju. Na listove stavite panzanellu i poslužite.

    Energetska vrijednost:

    349

    Nutritivne vrijednosti:

    Nutritivne vrijednosti po osobi (s 2 žlice preljev):

    Kalorije 349
    Masti 31g (zasićene masti 6g)
    Kolesterol 11mg
    Natrij 354mg
    Ugljikohidrati 15g
    Dijetalna vlakna 3g
    Proteini 5g

    Ostali recepti

    Tjestenina sa češnjakom i šampinjonima
    Tortilje s gljivama i humusom od avokada
    Varivo od tilapije i kukuruza
    Čaj od banane i cimeta za bolji san
    Sladoled od ananasa i manga
    Losos u glazuri od smeđeg šećera i oraha
    Losos s javorovim sirupom i sojom
    Salata od rajčice, luka i paprike.
    © 2024 Zdravi recepti