Ukusne i sočne palačinke.
Sastojci:
Za palačinke pomiješajte mljevene lješnjake, brašno, cimet, šećer i prstohvat soli. Postupno dodajte kombinaciju jaja i mlijeka da se formira glatko tijesto, a zatim umutite maslac. Pokrijte smjesu i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 30 minuta.
Za kremu pomiješajte mascarpone, 1 žlicu meda i narančinu koricu. Držite smjesu u frižideru dok vam ne zatreba.
Breskve kuhajte u kipućoj vodi 30 sekundi. Stavite ih u zdjelu s limunovim sokom, uvaljajte u sok i ostavite da se ohlade. Ogulite ohlađene breskve, prepolovite ih, odstranite koštice i izrežite na komadiće.
Ispecite palačinke.
Rastopite malo maslaca u tavi i popecite breskve 1 minutu. Dodajte maline i preostali med.
Svaku palačinku namažite s dvije žlice mascarpone smjese i pospite voćem. Preklopite na četvrtinu i pospite šećerom u prahu.