Palačinke s breskvama i malinama

Ukusne i sočne palačinke.

Palačinke s breskvama i malinama

00:30

Sastojci:

Priprema

Za palačinke pomiješajte mljevene lješnjake, brašno, cimet, šećer i prstohvat soli. Postupno dodajte kombinaciju jaja i mlijeka da se formira glatko tijesto, a zatim umutite maslac. Pokrijte smjesu i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 30 minuta.

Za kremu pomiješajte mascarpone, 1 žlicu meda i narančinu koricu. Držite smjesu u frižideru dok vam ne zatreba.

Breskve kuhajte u kipućoj vodi 30 sekundi. Stavite ih u zdjelu s limunovim sokom, uvaljajte u sok i ostavite da se ohlade. Ogulite ohlađene breskve, prepolovite ih, odstranite koštice i izrežite na komadiće.

Ispecite palačinke.

Rastopite malo maslaca u tavi i popecite breskve 1 minutu. Dodajte maline i preostali med.

Svaku palačinku namažite s dvije žlice mascarpone smjese i pospite voćem. Preklopite na četvrtinu i pospite šećerom u prahu.

Ostali recepti

Brioši
Složenac od batata i oraha
Paprikaš od mesa i zelenih čili paprika
Bruschetta Gorgonzola
Zapečene paprike sa sirom
Kineski pileći rezanci za deset minuta
Smoothie od manga i mente
Rajčice punjene quinoom i špinatom
© 2022 Zdravi recepti