Kombinacija tikvica i krumpira u zanimljivom jelu!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Nauljite lim za pečenje.
Stavite krumpir i tikvice na 2 kuhinjska ručnika i dobro ocijedite. Stavite povrće u veliku zdjelu. Dodajte češnjak, sjeckani ružmarin, 1 / 4 šalice parmezana, krušne mrvice, bjelanjak, sol i papar. Izmiješajte sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.
U tavi zagrijte ulje. Dodajte smjesu povrća na tavu. Pomoću lopatice, ravnomjerno rasporedite smjesu na tavi. Pospite sa malo maslinovog ulja i 1 žlicom parmezana. Pecite 8 minuta ili dok rubovi ne postanu smeđi. Palačinku prenesite na lim za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta ili dok vrh palačinke ne poprimi zlatnu boju, a rubovi ne postanu hrskavi.
U maloj zdjelu, izmiješajte mascarpone dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte malo soli i papra, po želji.
Izrežite palačinku i stavite na pladanj za posluživanje. Stavite mascarpone na vrh i ukrasite s nekoliko listova svježeg ružmarina.