600 g kremastog sira (zagrijanog na sobnu temperaturu)
2 žlice višenamjenskog brašna
½ žlice soli
2 velika jaja
½ žlice ekstrakta vanilije
250 g kiselog vrhnja zagrijanog na sobnu temperaturu
16 Oreo keksa (za kremu) + 10 (za ukrašavanje)
ribana čokolada
Priprema:
Biskvit:
U plastičnu vrećicu sa zatvaračem stavite kekse, zatvorite i usitnite pomoću kuhinjskog valjka.
Premjestite drobljene kekse u posudu, dodajte maslac i dobro promiješajte.
Zatim sve stavite u kalup za tortu i dobro utisnite po dnu.
Stavite da odstoji u frižideru barem 20 minuta.
Krema:
Uključite pećnicu da se zagrije na 160 stupnjeva.
Za to vrijeme u posudi pomoću kuhinjskog miksera oko 1 minutu miješajte sir. Dodajte šećer, sol i brašno te sve dobro izmiksajte da ne ostaju grudice. Ako se dio smjese uhvatio za stijenke posude, pomoću špatule ga dodajte ostatku smjese.
Smjesu nastavite miksati pri niskoj brzini dodajući jedno po jedno jaje. Ako je potrebno ponovite postupak sa špatulom iz prethodnog koraka.
Dodajte ekstrakt vanilije i kiselo vrhnje i još jednom dobro izmiješajte mikserom.
Izvadite biskvit iz frižidera i po njemu rasporedite polovicu pripremljene smjese. Na kremu stavite cijele Oreo kekse. Zatim dodajte ostatak kreme.
Kremu zagladite špatulom.
Pecite 45-50 minuta.
Pustite neko vrijeme da se torta potpuno ohladi. Prije posluživanja ukrasite ostatkom keksa i ribanom čokoladom.