Zdravi recepti
Njoki od krumpira s listom mlade pšenice
Odlična ideja za prilog jelima
00:30
Vegetarijanska prehrana
CentarZdravlja - Njoki od krumpira s listom mlade pšenice
Sastojci:
500 g krumpira
250 g glatkog brašna
½ jaja
prstohvat soli
3 žličice lista mlade pšenice u prahu (dodatak jelima)
Priprema
Krumpir skuhati u slanoj vodi i propasirati.
Propasirani krumpir dehidrirati (kratko prepeći) u tavi uz stalno miješanje.
Dehidirirani krumpir ohladiti, dodati brašno, usitnjen list mlade pšenice, jaje i sol te umjesiti smjesu za njoke.
Njoke oblikovati i kuhati u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Poslužiti uz jelo i umak po želji.
Ostali recepti
Jednostavna juha od bundeve
Složenac od mrkve i jabuke (prehrana za krvnu grupu A)
Losos sa šparogama i bulgurom
Piletina s medom i češnjakom
Rižoto s gljivama i rajčicom
Čokoladni banana smoothie
Sok od povrća za jačanje imuniteta
Veganske proljetne rolice
© 2024 Zdravi recepti