Njoke

Fine domaće njoke.

Njoke

00:20

Sastojci:

Priprema

Ogulite krumpir i kuhajte ga u slanoj vodi 20 minuta. Zgnječite ga, dodajte žumanjak, sol i brašno. Ako treba, dodajte više brašna da se formira tijesto. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Razdijelite tijesto u 4 dijela. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto i režite njoke.

Stavite njoke u kipuću vodu i kuhajte 2 minute.

Rastopite maslac u tavi. Dodajte krušne mrvice i pržite oko 3 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kuhane njoke pospite s prženim krušnim mrvicama.

Ostali recepti

Salata od špinata i jagoda
Toskanski bujon od teletine
Tjestenina s rajčicom i mozarellom
Piletina s kaduljom i limunom
Ukusna janjetina s caponatom
Božićni kolač od čokolade
Salsa od breskve i krastavaca
Smoothie sa sladoledom
© 2024 Zdravi recepti