New York Cheesecake

Najpoznatiji kolač od sira svakako zaslužuje da ga isprobate.

New York Cheesecake

03:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Za koru, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrvice keksa i šećer tako da se smjesa ravnomjerno navlaži. Pritisnite smjesu na dno lima za pečenje i na rubove. Pecite 10 minuta.

Za punjenje, povećajte temperaturu pećnice na 200°C. Sir miksajte oko 2 minute ili dok ne postane kremast. Postupno dodajte šećer, zatim brašno i prstohvat soli i dobro izmiješajte.

Nastavite miješati i dodajte vaniliju, koricu limuna i sok. Umutite jaja i žumance, jedno po jedno, i miješajte. Umiješajte kiselo vrhnje dok smjesa ne postane glatka.

Smjesu sipajte u lim za pečenje s korom. Pecite 10 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 110°C i pecite 25 minuta. Ako lagano zatresete kalup smjesa za punjenje se također mora zatresti. Isključite pećnicu i otvorite. Neka se kolač hladi u pećnici 2 sata.

Miksajte kiselo vrhnje, šećer i sok od limuna za preljev. Izlijte na kolač. Pokrijte folijom i držite u frižideru najmanje 8 sati ili preko noći prije posluživanja.

Energetska vrijednost:

549

Nutritivne vrijednosti:

549 kalorija
Proteini 11g
Ugljikohidrati 37
Masti 41 g
Zasićene masti 24g
Vlakna 1g
Šećer 25g
Sol 1,04 g

Ostali recepti

Losos u umaku od maslaca, limuna i meda
Kolač od naranče i mrkve
Chia puding s jagodama
Vitaminska bomba za jačanje imuniteta
Začinjeni humus sa slatkim krumpirom
Krem juha od bundeve s pistacijem od samo 3 sastojka!
Piletina punjena špinatom i sirom
Puretina u salati
© 2024 Zdravi recepti