Neodoljiva američka pita od trešanja

Omiljene trešnje su idealan sastojak za sočne i neodoljive kolače, a izvrsno pašu u pite.

Neodoljiva američka pita od trešanja Izvor slike: 123RF

01:15

Sastojci:

Tijesto:

Nadjev

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno i maslac, dodajte šećer i sol. Na kraju dodajte žlice hladne vode.
  2. Na radnoj površini tijesto oblikujte u kuglu te ga podijelite na dva dijela. Veći dio treba biti oko ⅔ tijesta, a manji oko ⅓. Ova dijela umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku na sat vremena.
  3. Trešnje operite i odkoštite, u slučaju da su velike, narežite ih na pola.
  4. U posudu za kuhanje dodajte trešnje i 1 žlicu vode te kuhajte na srednje jakoj vatri oko 5-10 minuta.
  5. Pomiješajte škrobno brašno i šećer te dodajte trešnjama. Miješajte par minuta dok se nadjev ne zgusne. Dodajte cimet i ostavite da se nadjev ohladi.
  6. Pećnicu zagrijte na 175°C. Veći dio tijesta razvaljajte tanko te s njima obložite okrugli kalup za pite za pečenje promjera 2-24 cm.
  7. Drugi dio tijesta razvaljajte i narežite na 10 do 14 trakica širine oko 2 centimetra.
  8. Na tijesto s kojim ste obložili kalup nalijte nadjev. Prvih 5 ili 7 trakica paralelno nanesite na nadjev, a ostale trakice posložite tako da podignite svaku drugu traku pa preko preostalih složite jednu traku poprečno. Spustite trakice koje ste podigli, a savijte preostale te posložite drugu poprečnu trakicu. Nastavite tako do kraja sve dok ne dobijete isprepletene rešetke, svojstvene američkim pitama.
  9. Rub tijesta savijte prema unutra. Pospite pitu šećerom.
  10. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 45 minuta.
  11. Ostavite da se ohladi.
  12. Prilikom posluživanja možete dodati još malo šećera ili poslužiti uz šlag i par cijelih trešanja.

Ostali recepti

Zeleni detox smoothie
Losos s tjesteninom
Pečena jaja na talijanski način
Tortilje s ananasom i bademima
Smoothie od jagoda i špinata za mršavljenje
Ukusni smoothie za čišćenje organizma
Zapečene jalapeno paprike
Antioksidacijski smoothie od bobičastog voća i chia sjemenki
© 2024 Zdravi recepti