(Ne)tradicionalne pole od krumpira s Cambembert sirom i salatom od rukole

Nema ništa bolje od vrućeg, zapečenog i hrskavog krumpira sa obiljem tekućeg Camembert sira s plemenitom plijesni koji daje posebnu notu onim starim, bakinim policama ili polama. Obavezan dodatak takvome krumpiru na našem stolu je maslinovo ulje i papar, no danas sam ga poslužila uz orahovo ulje kao i bruschette. Uz police, tj. pole od krumpira poslužila sam osvježavajuću, slatkastu salatu od rukole u dressingu od medene kreme s aronijom.

(Ne)tradicionalne pole od krumpira s Cambembert sirom i salatom od rukole Izvor slike: Renata Mavrić - Life in balance by Renata

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Krumpir dobro operite i prerežite na pola te posolite obje polovice. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite krumpir u pećnici oko 20 minuta.
  3. Camembert narežite na 16 komada.
  4. Izvadite krumpir i na vrh dodajte Camembert te stavite još 25 minuta na pečenje dok se lijepo ne zapeče i pozlatni.
  5. U međuvremenu operite rukolu. U zdjelici pomiješajte medenu kremu, ocat, ulje, sol i papar. Začinite salatu i u nju dodajte par oraha.
  6. Poslužite krumpir sa salatom i crnim paprom te uljem oraha.

Ostali recepti

Kolač od grožđica i datulja
Dimljeni losos s kozicama i hrenom
Pizza s krumpirima
Tilapija s ljetnim povrćem
Namaz od tikvica
Topli napitak od nutelle
Torta od mrkve i meda
Tople pogačice
© 2024 Zdravi recepti