Recept je za otprilike 1 1/2 namaza
Sastojci:
Za pečenu papriku: prethodno zagrijati peć za pečenje. Posudu za pečenje obložite folijom. Izrežite paprike po dužini na pola, odbacite stabljike i sjemenke. Pecite paprike dok ne pocrne, oko 6 do 8 minuta. Omotajte foliju oko paprika i pustite da se pare na sobnoj temperaturi 15 minuta ili dok se ne ohlade.
Izvadite paprike iz folije. Oljuštite kožu i bacite. Izrežite svaku polovicu na 4 komada.
Za pripremu umaka: mikserom izmiješajte pečenu papriku s krem sirom, mlijekom, solju, paprom, češnjakom dok ne dobijete glatku smjesu. Premjestite smjesu u srednje veliku zdjelu, dodajte peršin, vlasac i timijan. Pokrijte i stavite u hladnjak, da se ohladi.
Nutritivne vrijednosti:
Kalorije 40
Ukupno masti 4 g
Zasićene masnoće 2 g
Kolesterol 11 mg
Natrij 80 mg
Ugljikohidrati 1 g
Vlakna 0 g
Proteini 1 g