Svi znaju za maslac od kikirikija i badema, ali sigurno niste probali namaz od kestena! Ovaj domaći namaz je posebno osmišljen recept s bogatim okusom i savršenom teksturom, a ne može kupiti u trgovinama.
3 žlice ulja oraha, bademovog ulja ili bućinog ulja
2 dl vode
prstohvat soli
Priprema
Najprije ispecite kestene. Zagrijte pećnicu na 200°C, oštrim nožem urežite križić na vrh kestena i stavite peći na 30-ak minuta.
Gotove kestene ostavite u posudi za pečenje da se kratko ohlade. Uz pomoć bata za meso uklonite koru i očistite kestene. Za to vrijeme u istu posudu za pečenje stavite orahe i pecite ih 7-8 minuta dok ne poprime zlatnu boju i postanu masni.
Očišćene kestene i orahe stavite u blender i miješajte 3-4 minute. Dodajte ulje, sol i vodu pa miješajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Po želji možete dodati još soli, ulja ili vode.
Namaz spremite u staklene posude i držite u hladnjaku. Koristite po potrebi.