Lagani desert za sve ljubitelje slatkog.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 170°C. Lagano namastite lim za pečenje promjera 24cm i prekrijte papirom za pečenje.
Pomiješajte brašno, šećer i maslac. Dodajte jaje i mijesite dok ne dobijete tijesto. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i stavite u kalup za pečenje. Uklonite višak tijesta, a zatim stavite u frižider na 10 minuta. Pecite tijesto oko 15 minuta.
Mlijeko i cimet kuhajte dok ne prokuhaju. Uklonite s topline i pustite da odstoji 10 minuta.
Žumanjke, brašno, šećer i prašak za pecivo stavite u zdjelu. Dodajte malo mlijeka i promiješajte da se formira tijesto. Umiješajte preostalo mlijeko i izbacite cimet. Zagrijavajte smjesu za slaboj vatri i kuhajte 5 minuta ili dok se ne zgusne. Uklonite s topline i umiješajte maslac. Ostavite da se ohladi.
Istucite bjelanjke i umiješajte ih u kremu. Prelijte kremu preko tijesta i pecite 25 minuta.
Kada se pita ohladi, pospite ju mješavinom šećera i cimeta. Poslužite s voćem i slatkim vrhnjem.