Mekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem

Napravite ukusna i najmekša peciva na svijetu, premazana s maslinovim uljem i češnjakom!

Mekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem Izvor slike: Depositphotos

00:40

Sastojci:

Priprema

  1. U malo mlijeka i šećera dodajte kvasac i ostavite nekoliko minuta da nabubri.
  2. U međuvremenu umutite jaja.
  3. Dodajte mlijeko, vodu, šećer, sol i ulje.
  4. Dodajte dignuti kvasac i lagano promiješajte.
  5. Postepeno dodajte brašno i rukama mijesite tijesto.
  6. Kada se tijesto prestane lijepiti za ruke, gotovo je.
  7. Tijesto ostavite u posudi i premažite ga s malo ulja ili vode kako se ne bi posušilo na vrhu.
  8. Prekrijte tijesto i posudu vlažnom krpom.
  9. Ostavite da se tijesto diže 2 sata.
  10. Od tijesta napravite 12 loptica
  11. Posložite ih na papir za pečenje i pustite još 30 min da odstoje.
  12. Prije pečenja premažite ih umućenim jajetom.
  13. Pecite na 180°C dok peciva ne poprime zlatnu boju.
  14. Pečena peciva premažite mješavinom maslinovog ulja i češnjaka.

Ostali recepti

Šparoge s listom
Juha od batata i jabuke
Oslić s krumpirom
Tajlandska govedina sa salatom
Pileća prsa s limunom i začinskim biljem
Zobene pahuljice s narančom i kakaom
Tropski smoothie za gubitak masnih naslaga
Nice cream od banane i maslaca od kikirikija
© 2024 Zdravi recepti