Medena peciva

Slatka i ukusna peciva koja možete namazati džemom.

Medena peciva

00:00

Sastojci:

Priprema

Na srednje jakoj vatri kuhajte mlijeko i maslac dok se maslac ne otopi. Uklonite s topline i pustite da odstoji 5 minuta.

Pomiješajte brašno, šećer, sol i kvasac. Dodajte mlijeko i maslac, i jaja. Miksajte na srednjoj brzini oko 3 minute. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Mijesite tijesto dok ne bude glatko i elastično, oko 5 do 7 minuta. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se digne, oko jedan sat.

Tijesto oblikujte u loptice i stavite u nauljen lim za pečenje. Pokrijte s plastičnom folijom i ostavite da se diže 30 do 45 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite oko 20 do 25 minuta.

Rastopite maslac i med. Kistom namažite peciva kada ih izvadite iz pećnice.

Ostali recepti

Začinjeni špinat
Tortilje s bundevom i crnim grahom
Salata od špinata i jagoda
Domaći jabučni ocat
Kolačići od zobenih pahuljica i brusnica
Smoothie od cimeta i kruške
Smuđ s rajčicom (Sonoma dijeta)
Kremasti humus od avokada
© 2024 Zdravi recepti