Ukusno, jednostavno i pomalo egzotično.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Ogulite i operite slatki krumpir. Narežite ga na kocke. Staviti u lonac i dodajte dovoljno vode da pokrije krumpir. Kada prokuha kuhati još 10 minuta. Ocijedite krumpir i stavite u veliku zdjelu.
Dok se krumpir hladi, pomiješajte češnjak, luk, sol, papriku, kumin, korijandar i ljutu papričicu i crvenu papriku. Dodajte peršin, limunov sok, ocat i maslinovo ulje. Dodajte papar po želji.
U veliku zdjelu s krumpirom nasjeckajte papriku. Dodajte smjesu začina i dobro izmiješajte. Kriške rajčice stavite na vrh krumpira. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite 35 minuta, a zatim izvadite foliju. Nastavite peći dodatnih 20 do 30 minuta ili dok povrće omekša.