Lagani ručak koji ne zahtijeva veliku pripremu.
Sastojci:
Pomiješajte sve sastojke za marinadu. Losos dobro prekrijte marinadom. Stavite ribu u hladnjak najmanje 1 sat.
Zagrijte 750 ml vode. Kada prokuha dodajte leću, češnjak, ružmarin i lovorov list. Kuhajte oko 30 minuta. Leću procijedite i stavite sa strane.
Pomiješajte leću, mrkvu, celer i crveni luk. Dodajte ocat, ulje, svježi peršin i senf. Začinite paprom i solju po želji.
Losos pecite na maslinovom ulju 3 do 4 minute sa svake strane. Poslužite ga preko salate od leće.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
Kalorije: 420
Ukupno masti: 17g
Kolesterol: 60 mg
Natrij: 230mg
Ukupno ugljikohidrata: 33g
Dijetalna vlakna: 8g
Proteini: 34g