Macarons s kremom od čokolade

Popularni šareni kolačići koji će vas oduševiti.

Macarons s kremom od čokolade Izvor slike: 123RF

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C.
  2. Miksajte bjelanjke s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer i jestivu boju. Možete smjesu podijeliti na nekoliko dijelova i dodati razne boje.
  3. Pola badema i šećera u prahu umiješajte u bjelanjak. Zatim dodajte drugu polovicu badem i šećera u prahu. Sve lagano miješajte. Znat ćete da je tijesto gotovo kada lagano iscuri sa žlice i postane dio smjese.
  4. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Smjesom napunite štrcaljku. Istisnite kružiće promjera oko 3cm. Ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta dok se ne formira kožica. Pecite 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
  5. U međuvremenu, napravite kremu za punjenje. Vrhnje za kuhanje prokuhajte i umiješajte maslac i čokoladu. Kada se čokolada otopi do kraja, dobro izmiješajte i ostavite da odstoji dok se ne zgusne.
  6. Kremom namažite kolačiće i spojite.

Ostali recepti

Pureći kotleti u umaku od meda i senfa
Salata od brokule, cheddara i jabuka
Hrskavi pečeni krumpir
Zapečena tjestenina s puretinom
Domaći ledeni čaj od mente i grejpa
Sacher torta (za dijabetičare)
Irski kruh
Sočne čokoladne kocke
© 2024 Zdravi recepti