Losos omotan pancetom

Idealan spoj mora i kopna.

Losos omotan pancetom

00:20

Sastojci:

Priprema:

1. Obrišite filete lososa i omotajte svaki pancetom. Učvrstite svaki filet s čačkalicom i odložite.

2. Ocijedite kapare i namočite ih u hladnoj vodi 10 minuta da se otkloni višak soli, zatim ocijedite i odložite.

3. Zagrijte ulje u većoj tavi za prženje i lagano pržite filete oko 2 minute sa svake strane, pažljivo okrećući da se meso ne razlomi.

4. Smanjite temperaturu pa nastavite pržiti 2-3 minute, dok se meso ne ispeče do kraja.

5. U međuvremenu, stavite kapare, sok od limuna i maslinovo ulje u manju tavu, popaprite.

6. Stavite tavu na nisku temperaturu i lagano kuhajte, povremeno miješajući 2-3 minute.

7. Pečenu ribu servirajte na ugrijanim tanjurima, ukrasite je peršinom i poslužite s toplim umakom od kapara, svježe kuhanim povrćem i kuhanim mladim krumpirom.

Savjet kuhara

Za varijaciju kod ovog recepta, možete koristiti i filete oslića umjesto lososa.

Ostali recepti

Zapečene rajčice sa sirom
Jutarnji muffini
Smoothie od peršina i đumbira
Smoothie od jabuke i cimeta za ravan trbuh
Čokoladni kolač s preljevom od malina
Ravioli sa sirom s tri vrste paprike
Antioksidativni sok
Medeni Lolli Popsi
© 2024 Zdravi recepti