Idealan spoj mora i kopna.
Sastojci:
1. Obrišite filete lososa i omotajte svaki pancetom. Učvrstite svaki filet s čačkalicom i odložite.
2. Ocijedite kapare i namočite ih u hladnoj vodi 10 minuta da se otkloni višak soli, zatim ocijedite i odložite.
3. Zagrijte ulje u većoj tavi za prženje i lagano pržite filete oko 2 minute sa svake strane, pažljivo okrećući da se meso ne razlomi.
4. Smanjite temperaturu pa nastavite pržiti 2-3 minute, dok se meso ne ispeče do kraja.
5. U međuvremenu, stavite kapare, sok od limuna i maslinovo ulje u manju tavu, popaprite.
6. Stavite tavu na nisku temperaturu i lagano kuhajte, povremeno miješajući 2-3 minute.
7. Pečenu ribu servirajte na ugrijanim tanjurima, ukrasite je peršinom i poslužite s toplim umakom od kapara, svježe kuhanim povrćem i kuhanim mladim krumpirom.
Savjet kuhara
Za varijaciju kod ovog recepta, možete koristiti i filete oslića umjesto lososa.