Lokarda ratatouille

Izvrstan objed ako želite razveseliti bližnje

Lokarda ratatouille

00:45

Sastojci:

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Odrežite vrh crvene paprike, maknite sjemenke i membrane pa je narežite na komadiće. Narežite crveni luk na debele kriške.

2. Zagrijte ulje u većoj tavi i pržite luk i češnjak 5 minuta dok ne porumene.

3. Dodajte komadiće paprike, kolutiće tikvica i pržite oko 5 minuta. Začinite po ukusu solju i paprom i sve stavite u vatrostalnu zdjelu.

4. Začinite ribu solju i paprom i postavite je na vrh povrća. Malo poškropite s maslinovim uljem i sokom od limuna. Pokrijte i pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta.

5. Maknite poklopac, dodajte lišće bosiljka i vratite u pećnicu na 5 minuta. Odmah poslužite s kuskusom ili rižom pomiješanom s peršinom.

Savjet kuhara

Za malo pikantniji okus dodajte nešto nasjeckane svježe chilli paprike.

Ostali recepti

Kolačići od banane s komadićima čokolade
Juha od tikvica i špinata
Juha od mrkve, bundeve i đumbira
Sok od rajčice i češnjaka
Pileća prsa punjena jabukom, raštikom i gljivama
Škampi s graškom i kukuruzom
Juha od cvjetače i malina
Pileći ražnjići premazani medom i pivom
© 2024 Zdravi recepti