Ljuta juha od rajčica

Neobična kombinacija sastojaka čini ovu juhu pravim gurmanskim doživljajem.

Ljuta juha od rajčica Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema ljute juhe od rajčica

  1. Češnjak i luk narežite na komadiće. Peperoncine operite, očistite i narežite na sitne komadiće.
  2. Rajčice ogulite, očistite i narežite na kockice.
  3. U velikom loncu ugrijte 2 jušne žlice maslinovog ulja. Dodajte češnjak, luk, peperoncino, smeđi šećer i kumin te pržite uz miješanje oko dvije minute. Dodajte koncentrat rajčice i kratko kuhajte.
  4. Dodajte pasiranu rajčicu, kockice rajčice, sok od naranče i 200 ml vode.
  5. Sve kuhajte na niskoj temperaturi oko 20 minuta.
  6. U međuvremenu narežite mozzarellu na 1 cm velike kockice.
  7. Sezam prepržite do zlatne boje.
  8. Na dvije jušne žlice maslinovog ulja prepržite sir.
  9. Operite bosiljak i narežite na male komadiće.
  10. U juhu dodajte bosiljak i vrhnje za kuhanje.
  11. Štapnim mikserom izmiješajte juhu u glatki pire.
  12. Poslužite sa sirom i sezamom.

Ostali recepti

Muffini od maka
Smoothie od banane, kivija i meda
Salata od slanutka, maslina i peršina
Pizza s tunom i mozzarellom
Nutella torta
Jogurt s matcha prahom i chia sjemenkama
Ukusni smoothie protiv artritisa
Juha od metvice i graška
© 2024 Zdravi recepti