Zagrijte pećnicu na 160°C. U posudi izmiješajte smrvljene kore, maslac i kakao prah (po želji). Posudu za pečenje promjera 20 cm omotajte dva puta aluminijskom folijom pa u nju izlijte smjesu i dobro pritisnite.
Pecite 7-8 minuta dok tijesto ne porumeni. Izvadite i ostavite da se hladi.
Kremasti sir miješajte ručnim mikserom 4-5 minuta dok ne dobijete glatku smjesu. Polagano dodajte šećer i brašno te jedno po jedno jaje. Zatim dodajte žumanjak, eliksir i boju i dobro izmiješajte pazeći da ne bude grudica u smjesi.
Izlijte smjesu u ohlađeno tijesto i stavite u pećnicu barem sat vremena, dok sredina ne bude skroz gotova. Isključite pećnicu i ostavite kolač unutra, s malo otvorenim vratima barem 1 sat.
Cheesecake stavite u hladnjak na barem sat, zatim ga omotajte plastičnom folijom i vratite na još 8-24 sata. Ukrasite po želji, razrežite i poslužite.