Lisnato tijesto sa špinatom i feta sirom

Ako svojim ukućanima ovog Uskrsa želite pripremiti nešto malo drugačije.

Lisnato tijesto sa špinatom i feta sirom Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema lisnatog tijesta sa špinatom i feta sirom

  1. Luk nasjeckajte, a poriluk narežite na kolutiće te ih prodinstajte na malo maslinovog ulja. Dodajte protisnuti češnjak i dinstajte još nekoliko minuta.
  2. Dodajte špinat i pirjajte uz miješanje dok voda ne ispari.
  3. Špinat premjestite u zdjelu, dodajte mu sok od limuna, jedno jaje i sir. Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  5. Za to vrijeme razvaljajte tijesto na debljinu otprilike 6 cm i razrežite na četiri dijela.
  6. Mješavinu špinata i sira stavite na polovicu svakog komada tijesta, pazeći pritom da ne stavite previše.
  7. Umutite jaje i pomoću silikonskog kista premažite prazne polovice svakog komada tijesta. Tijesto zatim preklopite, a rubove lagano pritisnite vilicom. Svaki komad premažite jajem i pospite sezamom.
  8. Pecite oko 40 minuta dok tijesto ne porumeni.

Ostali recepti

Sendvič s lososom
Mousse od čokolade
Narančasti smoothie za vitalnost i snagu
Smoothie od banane i zobenih pahuljica
Čokoladna torta s vinom
Medene čoko-koko kuglice
Brownies s kremom od malina
Smoothie od lubenice i mente
© 2024 Zdravi recepti