Priprema lisnatog tijesta sa špinatom i feta sirom
Luk nasjeckajte, a poriluk narežite na kolutiće te ih prodinstajte na malo maslinovog ulja. Dodajte protisnuti češnjak i dinstajte još nekoliko minuta.
Dodajte špinat i pirjajte uz miješanje dok voda ne ispari.
Špinat premjestite u zdjelu, dodajte mu sok od limuna, jedno jaje i sir. Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Za to vrijeme razvaljajte tijesto na debljinu otprilike 6 cm i razrežite na četiri dijela.
Mješavinu špinata i sira stavite na polovicu svakog komada tijesta, pazeći pritom da ne stavite previše.
Umutite jaje i pomoću silikonskog kista premažite prazne polovice svakog komada tijesta. Tijesto zatim preklopite, a rubove lagano pritisnite vilicom. Svaki komad premažite jajem i pospite sezamom.