Linzer torta

Dugotrajna priprema se na kraju itekako isplati. Uživajte!

Linzer torta

05:00

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte brašno, bademe, šećer, cimet i sol. Dodajte omekšani maslac i miksajte. Dodaj jaja i limunovu koricu, i dobro promiješajte. Podijeliti tijesto u četvrtine. Pokrijte i držite u hladnjaku 3 do 4 sata. Dva dijela tijesta iz hladnjaka razvaljajte kako bi pokrila dno i rubove kalupa. Izlijte džem. Neka džem bude oko 1 cm ispod razine tijesta.

Ostatak tijesta razvaljajte i izrežite na trakice. Trakice poslažite na vrh torte. Bjelanjcima premažite trakice i pospite komadićima badema. Pecite na 180 stupnjeva 40 do 45 minuta ili dok kora ne postane boje šampanjca. Ohladite u potpunosti. Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Ostali recepti

Kremasta riža s kokosom, piletinom i đumbirom
Kolač od sira i jagoda
Čokoladni smoothie s kavom
Lazanje, rezanci, tanko tijesto za burek ili štrudle
Zasitna salata s pečenom ciklom i tahinijem
Puding od cimeta i ricotta sira
Paprike punjene quinoom i shittake gljivama
Smoothie od meda i kivija
© 2024 Zdravi recepti