Vegetarijanske i dijetne lazanje u kojima vam meso uopće neće nedostajati!
Sastojci:
Prethodno zagrijati pećnicu. Maslinovim uljem malo nauljiti posudu za pečenje. Staviti na stranu.
Lagano prepržiti posoljene patlidžane s malo maslinovog ulja. Pecite oko 3 do 5 minuta po strani, ili dok ne omekša. Dinstajte gljive i češnjak 8 do 10 minuta.
Zagrijte pećnicu na 350°C. Stavite pola patlidžana na dno posude za pečenje. Pospite s pola smjese gljiva, pola umaka i pola sira. Ponovite postupak s preostalim patlidžanima, gljivama, umakom i sirom. Pokrijte aluminijskom folijom.
Pecite 20 minuta. Uklonite foliju i pecite 10 do 15 minuta. Izvadite i ostavite 10 minuta. Izrežite na 6 jednakih dijelova. Poslužite odmah.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
196 kalorija
16 g proteina
25 g ugljikohidrata
5 g masti
2 g zasićenih masti
15 mg kolesterola
11 g vlakana
800 mg natrija