Pripremite neodoljive lazanje koje će se svidjeti i ljubiteljima mesa, ne samo vegetarijancima!
Sastojci:
1. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje i popržite luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte špinat i pirjajte oko 5 minuta.
2. Zatim ulijte umak od rajčice, vodu, origano i bosiljak te pirjajte 20 minuta na laganoj vatri. Kada je umak gotov ostavite ga sa strane.
3. Za to vrijeme u zdjeli pripremite smjesu od sira tako što ćete pomiješati svježi sir, parmezan, peršin, sol, papar i jaje.
4. Dno vatrostalne zdjele namažite maslinovim uljem i stavite 4 lista tijesta za lazanje. Na to dodajte pripremljeni umak od špinata, zatim još 4 komada tijesta i dio smjese od sira. Tim redoslijedom slažite slojeve u zdjelu.
5. Kada ste potrošili sav umak i smjesu od sira, stavite posljednja 4 lista tijesta i na vrh ravnomjerno rasporedite mozzarellu.
6. Pecite poklopljeno u pećnici na 180 stupnjeva 50 minuta. Uklonite poklopac i pecite još 15 minuta.