Ukusan i zdrav ručak za 4 osobe.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 200°C. U tavu stavite losos i riblji temeljac, dodajte papar i sok od limuna. Kuhajte dok ne proključa, smanjite vatru i kuhajte 8 do 10 minuta. Losos izvadite i usitnite.
Rastopite maslac i dodajte brašno. Postupno dodavajte mlijeko i temeljac u kojemu ste kuhali losos. Pustite da smjesa proključa, a potom neprestano miješajući kuhajte još 1 minutu. Uklonite s vatre, dodajte limunovu koricu, kopar i vrhnje za kuhanje. Dobro promiješajte i dodajte losos i šparoge.
Namastite lim za pečenje. Poslažite kore za lazanje, dodajte smjesu s lososom, zatim kore pa losos i tako dok sve ne posložite. Smjesu ravnomjerno prelijte po zadnjem sloju kora za lazanje.
Pospite parmezanom, stavite u pećnicu i pecite 30 do 35 minuta.