Specijalitet od povrća iz Provanse Vas jednostavno zove
Sastojci:
1. Očistite papriku od koštica, odstranite sjemenke i membrane s malim oštrim nožem i narežite na male kockice. Gusto narežite tikvice i nasjeckajte patlidžan na male kockice, a luk na kolutiće.
2. Rajčice stavite nakratko u kipuću vodu, izvadite ih, odstranite kožu i sjemenke te narežite na četvrtine.
3. Stavite povrće u lonac zajedno sa sokom od rajčice i bosiljkom. Začinite sa solju i paprom.
4. Zavrijte, pokrijte i lagano kuhajte oko 15 minuta dok povrće ne omekša.
5. Izvadite povrće i odložite ga na tanjur.
6. Tekućinu u loncu zavrite i pustite da ključa 20 minuta, dok se malo ne zgusne. Začinite umak sa solju i paprom.
7. Propustite umak kroz cjedilo kako bi se zaustavile preostale sjemenke i njime prelijte povrće. Ratatouille poslužite vruć ili hladan.