Lagani kolač od limuna

Ovaj lagani kolač s limunom i voćem jednostavan je i ukusan desert bez glutena i dodatnog šećera.

Lagani kolač od limuna Izvor slike: Depositphotos

01:00

Sastojci:

Biskvit

 

 

Krema

 

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 C. U posudi pomiješajte brašno, kokosovo ulje i javorov sirup dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. U pleh veličine 23x4 cm stavite papir za pečenje i izlijte smjesu. Biskvit probušite vilicom i stavite peći 10-12 min dok ne porumeni.
  3. Umutite jaje pa dodajte med i naribanu koricu od limuna. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se krema malo ne stisne. Pomalo dodajite kokosovo ulje i limunov sok i nastavite kuhati dok se počne pjeniti.
  4. Procijedite kremu kroz sito kako biste se riješili velikih komada. Kremu možete spremiti u staklenku i staviti u hladnjak jer će se brzo stvrdnuti.
  5. Kremu izlijte na biskvit i izravnajte. Ukrasite s bobičastim voćem, razrežite i poslužite.

Ostali recepti

Tjestenina s tikvicama i slaninom
Zelena juha od poriluka i celera
Tijesto za pizzu od batata (bez glutena)
Čokoladni kolač za zaljubljene
Tilapija s povrćem
Zapečena tjestenina s piletinom
Piletina u umaku od brusnica
Slanutak s rajčicama
© 2024 Zdravi recepti