Lagane lazanje s povrćem

Lazanje od špinata i tikvica lagano su i ukusno vegetarijansko jelo s niskim udjelom ugljikohidrata i bez glutena.

Lagane lazanje s povrćem Izvor slike: Depositphotos

01:10

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Na vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i kuhajte 4-5 minuta dok ne porumeni. Dodajte češnjak i pecite na laganoj vatri.
  2. Dodajte umak od rajčice, sol i papar i kuhajte na 20-ak minuta, povremeno miješajući. Maknite s vatre, dodajte bosiljak i špinat i dobro izmiješajte.
  3. Na limu za pečenje rasporedite komade tikvica i pecite ih 7-8 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se hladi par minuta i uklonite papir za pečenje na kojem se pokupila tekućina iz tikvica.
  4. U posudi izmiješajte ricottu, parmezan i jaja. U lim za pečenje stavite umak, zatim poredajte tikvice i pospite sirom i ponavljajte dok imate sastojaka, a na vrh stavite naribanu mozzarellu. Pecite 30 min, izvadite da se kratko ohladi, pospite peršinom i poslužite.

Tikvice su idealne za mršavljenje jer su pune vitamina, magnezija, kalija, bakra i fosfora, a sadrže i omega-3 masne kiseline, cink i proteine.

Ostali recepti

Kruh od naranče
Piletina na žaru s ljutom salsom
Tjestenina s limunom i porilukom
Dinja u plaštu od pršuta
Piletina s porilukom
Kvinoja sa špinatom i slanutkom
Jesenski muffini s bundevom i jabukom
Muffini od bundeve punjeni sirom
© 2024 Zdravi recepti