Lagana čokoladna torta

Niskomasna čokoladna torta u kojoj ćete sigurno uživati.

Lagana čokoladna torta

00:50

Sastojci:

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano namastite papir za pečenje na limu. Umutite jaja i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Mješavina će imati volumen i biti dovoljno gusta da ostavi trag na površini.

2. Brašno, kukuruzno brašno, kakao i prašak za pecivo umiješajte nježno u smjesu pomoću velike metalne žlice. Podijeliti na dva lima za pečenje, lagano raširite smjesu do rubova, a zatim pecite 15-20 min. Ostavite da se ohladi 5 min, izvadite.

3. Za ukrašavanje, zagrijte u mikrovalnoj čokoladu i kavu na 20-30 sekundi dok se čokolada ne istopi. Lagano promiješajte i pustite da se ohladi. Miksajte mekani sir s jogurtom i šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. Polovicu smjesu stavite u malu zdjelu i razmutite otopljenu čokoladu i stavite na stranu. Stavite jedan kolač na tanjur za posluživanje i premažite ga sa smjesom u kojoj je jogurt. Pokrijte sa ostalim dijelom torte, a zatim nanesite smjesu čokolade i jogurta preko vrha.

4. Da biste završili, zagrijte u mikrovalnoj 15g čokolade oko 20 sekundi dok se na rastopi. Miješajte nježno dok ne postane glatka, onda prelijte preko torte.

Energetska vrijednost:

180

Nutritivne vrijednosti:

Nutritivne vrijednosti po osobi:

180 kalorija
5g proteina
27g ugljikohidrata
7g masti
3g zasićenih masnoća
1g vlakana
18g šećera
0,33g soli

Ostali recepti

Njoki s bademima
Juha od graha
Obrok u čaši (Dijeta Jona Gabriela)
Muffini od čokolade i avokada
Napitak od komorača i korijandra
Slatki keksi s brusnicama
Prirodni sirup za otapanje bubrežnih kamenaca
Wok od povrća
© 2024 Zdravi recepti