Za prste polizati!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Ogulite kožu s kruške, ali ih ostavite cijele s peteljkom. Položite ih na stranu u plitku vatrostalnu zdjelu.
U zdjeli umutite 50 ml vode, sok od naranče i maslac te zatim sve prelijte po kruškama. Dodajte štapić cimeta i pecite u pećnici na 20-30 minuta dok sve ne omekša, polijevajući s iscijeđenim sokovima s vremena na vrijeme. Koristeći žlicu s prorezom, prenesite kruške na tanjure za posluživanje, no nemojte odbaciti iscijeđene sokove.
U malom loncu za pirjanje pomiješajte iscijeđene sokove s jagodama i dovedite sve do vrenja.
U maloj zdjeli pomiješajte 1 žlicu vode, šećer, kukuruzno brašno i sok od limuna. Miješajte kako bi se otopilo.
Dodajte mješavinu u lonac, stalno miješajući te dovedite ponovno sve do vrenja. Smanjite temperaturu i kuhajte, stalno miješajući, dok se ne zgusne. Uklonite s topline i prelijte preko krušaka.
Poslužite odmah tako ili u kombinaciji sa šlagom.