Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom

Prah Cordyceps gljive i cimet čine ovaj desert iznimno ukusnim i zdravim.

Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kruške operite, prerežite po pola i izdubite u sredini. Orašaste plodove grubo sameljite ili nasjeckajte nožem.
  3. Pomiješajte mljevene orašaste plodove, cimet i prah Cordyceps gljive. Mješavinu ravnomjerno rasporedite u udubljene kruške. Svaku krušku zatim prelijte s malo meda.
  4. Kruške poredajte po limu za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite oko 35 minuta, odnosno dok kruške ne omekšaju.
  5. Prije posluživanja po želji ukrasite šlagom.

Ostali recepti

Kolač od sira s malinama
Juha od šparoga i češnjaka
Kolač od breskvi i malina
Krem juha od piletine
Sladoled od trešanja
Složenac od lososa s tjesteninom
Smoothie od banane i bademovog mlijeka
Zobene pahuljice s bademima i borovnicama
© 2025 Zdravi recepti