Kruščići

Tople kruščiće možete namazati džemom po izboru.

Kruščići

03:00

Sastojci:

Priprema

Brašno, vodu i svježi kvasac miksajte 3 minute na laganoj brzini. Povećajte brzinu i miksajte još 5 minuta. Dodajte sol, šećer i maslinovo ulje. Nastavite miksati još 5 minuta dok tijesto ne bude glatko i elastično.

Prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu radnu površinu i pokrijte krpom. Ostavite da odstoji 1 sat.

Tijesto dobro izmijesite i oblikujte u 8 malih kruščića. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte i ostavite 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 230°C. Kruščiće premažite jajetom. Pecite 20 do 25 minuta.

Ostali recepti

Pileća prsa sa đumbirom
Antioksidativna voćna salata s jogurtom
Piletina s rižom
Zapečena zelena jabuka punjena kremom od sira i pinjola
Keksi od lješnjaka i čokolade
Pileći ražnjići premazani medom i pivom
Tijesto za pizzu od batata (bez glutena)
Brzi tiramisu u čaši
© 2025 Zdravi recepti