Kruh sa sjemenkama i datuljama

Tko kaže da kruh ne može biti i zdrav i ukusan? Ovaj recept obiluje prirodnim začinima i zdravim sjemenkama, a datulje daju prirodnu slatkoću pa ga čak možete jesi kao obrok!

Kruh sa sjemenkama i datuljama

00:50

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C i pripremite kalup za kruh. Najbolji izbor bi bila srednja pravokutna posuda za kolače, a možete koristiti i silikonski kalup.
  2. Posudu dobro nauljite maslinovim uljem i ostavite sa strane dok pripremate tijesto.
  3. U većoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo, đumbir i kurkumu (ako koristite). Dodajte sve sjemenke i nasjeckane datulje pa sve dobro izmiješajte.
  4. U drugoj posudi izmiješajte maslinovo ulje, vodu i svježe iscijeđeni limunov sok. Dodajte u posudu sa suhim sastojcima pa izmiješajte lopaticom.
  5. Kad se tijesto formira, prebacite ga u nauljeni kalup i pospite sve sjemenke (ili samo omiljene) po vrhu. Stavite peći na 40-ak minuta.
  6. Kad kruh porumeni, čačkalicom provjerite je li dobro pečen. Izvadite kruh iz pećnice i ostavite da se hladi u kalupu 10-ak minuta. Poslužite toplo ili hladno, ali nemojte pokrivati ili spremati jer je kruh dosta vlažan pa treba stajati na sobnoj temperaturi. Ako želite, kruh možete i zamrznuti kad se ohladi pa vam može trajati 2-3 tjedna.

Ostali recepti

Čokoladna torta s kestenom
Salata od prokulica i marelica
Domaći slani keksi bez jaja
Kruh od kokosa i banana
Kajgana s bademima
Pečene rajčice s pestom
Složenac od pikantne piletine
Brza i začinjena riža s jajima
© 2022 Zdravi recepti