Kruh s medom

Domaći kruh s medom i zobenim brašnom.

Kruh s medom

02:00

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte kvasac s toplim mlijekom i vodom, i pustite da odstoji oko 10 minuta. Umiješajte med, rastopljeni maslac i sol. Postupno dodajte brašno i miješajte. Ako je tijesto presuho, dodajte malo vode.

Mijesite tijesto na pobrašnjenoj površini oko 10 minuta. Pokrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Još jednom rukama izmijesite tijesto i stavite u kalup za pečenje prekriven papirom za pečenje. Pokrijte s kuhinjskom krpom i ostavite da se diže 45 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Kruh pecite oko 45 minuta.

Ostali recepti

Pileća prsa punjena jabukom, raštikom i gljivama
Kolač od sira i limuna
Hladna salata od dinje
Čokoladna torta s kruškama
Pljeskavice od tune i manga
Losos sa sezamom i smeđim šećerom
Tjestenina s prokulicama i piletinom
Kremasti smoothie od ananasa, chia sjemenki i maca praha
© 2022 Zdravi recepti