Kruh s medom

Domaći kruh s medom i zobenim brašnom.

Kruh s medom

02:00

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte kvasac s toplim mlijekom i vodom, i pustite da odstoji oko 10 minuta. Umiješajte med, rastopljeni maslac i sol. Postupno dodajte brašno i miješajte. Ako je tijesto presuho, dodajte malo vode.

Mijesite tijesto na pobrašnjenoj površini oko 10 minuta. Pokrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Još jednom rukama izmijesite tijesto i stavite u kalup za pečenje prekriven papirom za pečenje. Pokrijte s kuhinjskom krpom i ostavite da se diže 45 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Kruh pecite oko 45 minuta.

Ostali recepti

Salata od tikvica i vlasca
Smoothie za dobro jutro
Piletina s povrćem (Crohn friendly) by Petra Terner
Svinjski kotleti s narančom
Pašta-fažol na brujet od skuša
Antioksidativna voćna salata s jogurtom
Salata od prokulica i marelica
Punjeni šampinjoni
© 2024 Zdravi recepti