Nazad na početnu

Kruh od zobi i trešanja

Poslužite ga uz omiljeni namaz i šalicu čaja.

01:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1.5 šalica brašna
  • 1/2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1 vanilin šećer
  • 2 šalice očišćenih i nasjeckanih trešanja
  • 3/4 šalice maslaca
  • 3/4 šalice meda
  • 1/4 šalice šećera
  • 2 jaja

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje.

U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke, a u drugoj mokre. Na kraju sastojke sjedinite i dobro izmiješajte. Dodajte trešnje i dobro promiješajte.

Stavite tijesto u vatrostalnu posudu i pecite 40 do 60 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 10 minuta prije posluživanja.