Nazad na početnu

Kruh od naranče, oraha i cimeta

Namažite krišku kruha voćnim džemom i uživajte.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica nasjeckanih oraha
  • 1/4 šalice smeđeg šećera
  • sok i naribana korica od 2 naranče
  • 3/4 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica cimeta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 3 banane
  • 1/4 šalice jogurta
  • 2 jaja
  • 4 žlice maslaca
  • 1 vanilin šećer

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Pomiješajte šećer, brašno, sol, cimet, mušatni oraščić i orahe u jednoj zdjeli. U drugoj zdjeli pomiješajte šećer i naranču. Dodajte naranču u suhe sastojke i dobro promiješajte.

Maslac rastopite na laganoj vatri, banane zgnječite i sve pomiješajte s jogurtom, jajima i vanilin šećerom. Smjesu izlijte u smjesu od naranče i dobro promiješajte.

Namastite vatrostalnu posudu i izlijte tijesto. Pecite oko 55 minuta, izvadite i pustite da stoji barem 20 minuta prije posluživanja.