Nazad na početnu

Kruh od jabuka i borovnica

Mirisa, sočan i ukusan kruh poslužite uz omiljeni namaz.

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 3/4 šalice brašna
  • 3/4 šalice brašna od cjelovitih žitarica
  • 1/2 šalice šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žlica mljevenih lanenih sjemenki
  • 3/4 šalice soka od jabuka
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1/4 šalice sušenih borovnica
  • 1/2 šalice oguljenih i nasjeckanih jabuka
  • prstohvat soli

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite vatrostalnu posudu i pustite da stoji sa strane.

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, lanene sjemenke, sol i dobro promiješajte. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte.

Tijesto stavite u vatrostalnu posudu i pecite oko 55 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da stoji barem 10 minuta prije posluživanja.