Kremšnite

Klasičan desert rađen na malo drugačiji način.

Kremšnite

02:00

Sastojci:

Priprema

Lisnato tijesto podijelite na četiri jednaka dijela. Razvaljajte svaki dio na približnu veličinu od 25x25 cm. Tijesto nekoliko puta ubodite vilicom i pecite na 200°C 15 do 20 minuta na obrnutoj strani lima za pečenje.

Dok se kore hlade, bjelanjke s malo soli istucite u čvrst snijeg. Preko 200 g šećera prelijte sok od naranče i limuna i zakuhajte. Kuhajte miješajući dok se smjesa ne pretvori u sirup. Ulijte sirup u smjesu bjelanjaka, dok istovremeno miksate na najvećoj brzini.

Žutanjke istucite s preostalim šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno i gustin, a zatim postepeno i mlijeko. Dobro izmiješajte da ne ostanu grudice. Smjesu stavite na vatru i kuhajte i dalje neprestano miješajući. Kad se smjesa dovoljno zgusne, poput pudinga, još kratko vrijeme kuhajte dok se na površini ne počnu pojavljivati mjehurići. Uklonite s vatre, dodajte bjelanjke sa sirupom, pa vratite na laganu vatru i polako miješajte. Kad se sve dobro izmiješalo uklonite s vatre i polako umiješajte liker. Smjesu podijelite na tri jednaka dijela.

Slažite naizmjence kore i kremu kako bi dobili tri sloja kreme. Kolač prije posluživanja držite u hladnjaku i pospite šećerom u prahu.

Ostali recepti

Salata od kuskusa i povrća
Palačinke s limunom i ricottom
Tortellini sa sirom u kremastom crvenom umaku
Pileća prsa punjena bademima
Smoothie od muškatne tikve i posnog sira
Varivo od govedine i batata
<p>ugljikohidrata 40%
Mediteranska tortilja
© 2023 Zdravi recepti