Humus je jednostavno jelo koje dolazi u različitim verzijama, a jedna od omiljenih u vrijeme jeseni je izrazito ukusan i kremast humus od bundeve koji će vam potrajati tijekom cijele jeseni i duge zime.
2 žlice tahini paste (preprženi sezam s dodatkom malo soli i sezamovog ulja)
2 dl maslinovog ulja
prstohvat soli
prstohvat kumina
prstohvat muškatnog oraščića ili cimeta
prstohvat paprike (po želji)
2 dl hladne vode (po želji)
Priprema
U blender stavite slanutak, bundevu, češnjak, tahini i limun i miješajte dok je dobijete glatku, gustu smjesu.
Dodajte začine i maslinovo ulje pa ponovno izmiješajte. Ako smjesa bude previše gusta, dodavajte malo po malo vode dok ne dođete do željene gustoće.
Prije nego izvadite iz posude, kušajte i začinite po želji. Premjestite u staklenu zdjelu, ukrasite s maslinovim ulje i sezamom, vlascem ili peršinom ili po želji. Poslužite s prepečenim kruhom ili krekerima.