Kremaste lazanje sa špinatom

Bešamel umak pripremite sami.

Kremaste lazanje sa špinatom

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite posudu za lazanje i ostavite da stoji sa strane.

Zagrijte ulje u tavi, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte špinat i dobro promiješajte. Dodajte jaje i nastavite kuhati 3 do 5 minuta.

Dodajte češnjak, vrhnje za kuhanje i mlijeko, dobro promiješajte i kuhajte dok ne počne ključati. Dodajte sol i dobro promiješajte.

U tavi rastopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete gustu i kompaktnu smjesu. Polako ulijevajte mlijeko i neprestano miješajte. Kuhajte 3 do 5 minuta. Posolite i promiješajte.

U posudu za lazanje poslažite kore za lazanje. Ravnomjerno nanesite sloj špinata, a potom sloj bešamela. Postupak ponavljajte dok vam ne ponestane sastojaka. Zadnji sloj treba biti sloj kora i bešamela, a potom ga pospite mozzarellom.

Lazanje pecite oko 30 minuta, dok ne poprime zlatno smeđu boju. Izvadite iz pećnice, pospite peršinom i pustite da stoje 10 minuta prije posluživanja.

Ostali recepti

Napitak od zelenog čaja
Kremasta juha od šampinjona
(Ne)tradicionalne pole od krumpira s Cambembert sirom i salatom od rukole
Quinoa s pilećim krilcima
Juha od slatkog krumpira
Francuski tost sa cimetom
Kolač s tikvicama i čokoladom
Pečena riba na grčki način
© 2025 Zdravi recepti