Bešamel umak pripremite sami.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite posudu za lazanje i ostavite da stoji sa strane.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte špinat i dobro promiješajte. Dodajte jaje i nastavite kuhati 3 do 5 minuta.
Dodajte češnjak, vrhnje za kuhanje i mlijeko, dobro promiješajte i kuhajte dok ne počne ključati. Dodajte sol i dobro promiješajte.
U tavi rastopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete gustu i kompaktnu smjesu. Polako ulijevajte mlijeko i neprestano miješajte. Kuhajte 3 do 5 minuta. Posolite i promiješajte.
U posudu za lazanje poslažite kore za lazanje. Ravnomjerno nanesite sloj špinata, a potom sloj bešamela. Postupak ponavljajte dok vam ne ponestane sastojaka. Zadnji sloj treba biti sloj kora i bešamela, a potom ga pospite mozzarellom.
Lazanje pecite oko 30 minuta, dok ne poprime zlatno smeđu boju. Izvadite iz pećnice, pospite peršinom i pustite da stoje 10 minuta prije posluživanja.