Krekeri sa sjemenkama i crnim kimom

Naši blogeri kao da su si uzeli za zadatak da crni kim učine izrazito primamljivim. Iznimno zdrav, ponovit ćemo po stoti put da navodno „liječi sve osim smrti,“ crni kim ima malo izraženiji okus koji ne sjedne svakome. Valjda to tako mora biti, neki balans između dobrih i ne toliko dobrih stvari. Ali ovi Renatini krekeri stavljaju bilancu debelo u zeleno i ovdje crni kim prezentira samo svoja najbolja svojstva. Zdravi i ukusni – što još čekate?

Krekeri sa sjemenkama i crnim kimom Izvor slike: Renata Mavrić – Life in balance by Renata

02:50

Sastojci:

Priprema

  1. Pomiješati sve suhe sastojke. Zatim rastopite ulje i medenu kremu u toploj vodi te smjesu prelijte preko suhih sastojaka.
  2. Miješanjem ćete dobiti gustu smjesu. Ako je ipak pregusta za izmiješati možete dodati 2-3 žlice vode.
  3. Tijesto podijelite na dva dijela te zasebno razvaljajte čim tanje, 2-3 milimetra, između dva komada papira za pečenje.
  4. Nožem zarežite željeni oblik krekera, ja sam pravokutnike, te ostavite krekere da se “posuše” na radnome stolu minimalno 2 sata, a može i više.
  5. Pecite na 175°C oko 20 minuta, izvadite, okrenite te nastaviti peći još 10 minuta.

Krekere poslužite hladne uz omiljeni namaz! :)

Ostali recepti

Čaj od sjemenki komorača
Zobeni keksi s maslacem od kikirikija
Juha od cikle i crnog kima
Jesenski kolač
Voćni napitak (prehrana za krvnu grupu A)
Tjestenina s maslinama
Ražnjići od tune i mandarina
Voćna salata od kivija i borovnica
© 2024 Zdravi recepti