Kozice s medom i đumbirom

Pripremite kozice na slatki način

Kozice s medom i đumbirom

00:30

Sastojci:

Sastojci:1 mrkva

Priprema:

1. Narežite mrkvu na štapiće, grubo nasjeckajte izdanke bambusa a sitno mladi luk.

2. Izmiješajte izdanke bambusa, mladi luk i mrkvu.

3. U woku ili većoj tavi za prženje lagano ugrijte med, kečap, soja umak, đumbir, češnjak i sok od limete sa 3 žlice vode. Zakuhajte.

4. Dodajte mješavinu mrkve, bambusa i mladog luka i pržite miješaj ući 2-3 minute dok se povrće dobro ne ugrije.

5. Dodajte kozice i nastavite pržiti uz miješanje 2-3 minute.

6. Maknite wok ili tavu s vatre i odložite da se ohladi.

7. Podijelite srce salate na listove i dobro ih isperite.

8. Umiješajte nasjeckani korijandar u smjesu kozica i začinite solju i paprom. Žlicom napunite listove salate i odmah poslužite ukrašeno s grančicom svježeg korijandra i kriškama limete.

Ostali recepti

Čokoladni smoothie od lješnjaka
Mousse od čokolade bez jaja
Veganski muffini
Energetski smoothie od mrkve i naranče
Popečki od sira i krumpira
Paprene kruške i slatke borovnice
Smoothie za zdravlje srca i krvnih žila
Paprike punjene quinoom i orasima
© 2024 Zdravi recepti