Košarice punjene smokvama i sirom

Ovaj slatko-slani recept idealan je kao predjelo ili vegetarijanski obrok, a sir i voće čine vrhunski osvježavajući zalogaj!

Košarice punjene smokvama i sirom Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema

  1. U posudi izmiješajte brašno s umućenim jajima, dodajte sol, rastopljeni maslac i 2 žlice vode. Rukama formirajte tijesto i ostavite da stoji na hladnom mjestu 20-ak minuta. Za to vrijeme izmiješajte ricotta sir, sol i papar.
  2. Tijesto tanko izvaljajte i napravite krugove. Nauljite kalup za muffine i stavite tijesto. Rukama lagano pritisnite tijesto uz rub kalupa tako da unutrašnjost bude prazna, pazeći da tijesto ne pukne.
  3. Stavite u pećnicu na 15-20 minuta, dok košarice ne porumene. Izvadite kalup i ostavite da se hladi 10 minuta na sobnoj temperaturi.
  4. Smokve prepolovite na 4 dijela. Košarice izvadite iz kalupa, žlicom stavite smjesu od ricotta sira pa na vrh stavite ¼ smokve i lagano zalijte medom. Poslužite toplo ili hladno.

Ostali recepti

Doručak u čaši
Džem od ananasa i chia sjemenki
Čaj od peršina
Palačinke sa sladoledom i vrućim višnjama
Juha od bundeve
Smoothie za oporavak nakon vježbanja
Puretina sa slaninom
Sočna i ukusna peciva
© 2024 Zdravi recepti