Iznenadite svoje nepce pravom poslasticom.
Sastojci:
Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Sameljite graham krekere s bademima. Dodajte maslac i dobro izmiješajte. Obložite lim za pečenje sa svih strana ovom mješavinom. Pecite oko 10 minuta ili dok ne bude zlatno smeđe boje.
Rastopite čokoladu u mikrovalnoj. Pomiješajte svježi sir sa šećerom, limunovim sokom, koricom i vanilijom. Zatim dodajte jaja i dobro izmiješajte. Umiješajte bijelu čokoladu. Stavite u koricu i pecite 40 do 45 minuta.
Pripremite preljev od vrhnja miješanjem svih sastojaka zajedno. Neka odstoji dok se kolač peče.
Prepolovite višnje i pospite ih šećerom. Ostavite ih da odstoje nekoliko minuta. Pospite gustin i izmiješajte. Staviti lonac na štednjak i kuhajte višnje na srednje jakoj vatri dok se sok ne zgusne, oko 5 minuta. Ostavite da se ohladi.
Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi 5 do 10 minuta. Premažite ga ravnomjerno preljevom od vrhnja. Vratite u pećnicu i pecite još 5 minuta. Neka se ohladi. Preljev od višanja razmažite na vrh kolača. Držite kolač u frižideru preko noći.