Ovaj zanimljivi kolač nije potrebno peći.
Sastojci:
Pomiješajte mljevene graham krekera i rastopljeni maslac dok se mrvice ne navlažene. Smjesom prekrijte dno lima za pečenje.
Želatinu stavite u mlijeko i ostavite 5 minuta. Zagrijte i miješajte na laganoj vatri dok se želatina ne otopi. Uklonite s topline i ohladite 15 minuta.
Istucite krem sir s mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte kiselo vrhnje, šećer i vaniliju i dobro izmiksajte. Postupno dodajte želatinu i mlijeko. Podijelite smjesu na pola. Postupno umiješajte otopljenu čokoladu u pola smjese.
Pola smjese čokolade ravnomjerno stavite na biskvit. Pažljivo pola bijele smjese stavite preko smjese čokolade u malim hrpicama. Spatulom ili nožem vrtložno umiješajte crnu i bijelu smjesu. Prekrijte s preostalom smjesom čokolade i bijelom smjesom i ponovite postupak. Poklopite i pustite da odstoji nekoliko sati prije posluživanja.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti: