Kolač s marcipanom i bijelom čokoladom

Prekrasna blagdanska čarolija!

Kolač s marcipanom i bijelom čokoladom Izvor slike: Depositphotos

01:00

Sastojci:

Glazura

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C. Lim za pečenje namastite i pobrašnite.

Miksajte maslac sa šećerom, a zatim dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte koricu limuna, amaretto i mlijeko, i dobro izmiješajte.

Pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo, nasjeckanu čokoladu, marcipan i mljevene bademe.

Bjelanjke i sol istucite u čvrst snijeg. Dodajte ih zajedno sa smjesom brašna u smjesu sa žutanjcima.

Pecite oko 45 minuta dok kolač ne dobije zlatno smeđu boju.

Pomiješajte sastojke za glazuru i prelijte preko ohlađenog kolača. Poslužite sa svježim voćem.

Ostali recepti

Palačinke sa šumskim voćem
Čokoladne Guinness kocke
Sirup od limuna i peršina koji pomaže otopiti bubrežne kamence
Detoksikacijski smoothie od đumbira
Azijski tofu
Torta od sira s trešnjama
Zimski muffini
Muffini od suhih šljiva i oraha
© 2024 Zdravi recepti