Poslastica koja oduševljava!
Sastojci:
Brašnu dodajte šećer u prahu, sol, a zatim narežite maslac na manje komade. Dodajte žumanjak i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite na 45 minuta u hladnjak.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20 cm.
Razvaljajte tijesto i stavite u kalup za pečenje. Odrežite višak tijesta koji prelazi rub kalupa. Tijesto prekrijte folijom i pecite 15 minuta. Uklonite foliju i pecite još 15 minuta dok biskvit ne poprimi zlatno smeđu boju. Ostavite da se ohladi.
Ulijte mlijeko u posudu, dodajte vanilin šećer i pustite da prokuha. Za to vrijeme, izmiješajte žumanjke sa šećerom u prahu. Dodajte krumpirovo brašno i sve dobro izmiješajte. Dodajte žumanjke pomiješane sa šećerom u kipuće mlijeko i polako miješajte 1 minutu. Ostavite kremu da se djelomično ohladi.
Kremu prelijte preko biskvita i na nju stavite maline. Pospite šećerom u prahu i držite u hladnjaku do posluživanja.